Om oss!

Nu är det dags!

Vilka är vi som startat hundagarcert.se – Certifiering hundägare och hund? Vi heter Gittan Engberg (Skärblacka) och Gunilla Backman (Järfälla).

Vi är båda utbildade BeteendeCoacher®/Hundpsykologer, AktiveringsCoacher/Hundinstrukörer och BeteendeVetare – hund.

Vi är författare till böckerna Hundens känslobeteende..att hjälpa eller att stjälpa och DoggyBag – Hundmat, Hälsa för ett bra hundliv. Tillsammans har vi En FanTASStisk hundpodd som finns på Spotify och Podbean. Ungefär en gång per månad kommer ett nytt avsnitt ut. Gittan och Gunilla är specialiserad på stress, oro, rädslor och aggressioner hos hund. De är även utbildade coacher för både hund och människa.

Gunilla Backman har arbetat med hundutbildningar under många år. Hon har startat några av de första distansutbildningarna inom hund i Sverige. Gunilla är vd för företaget BredvidVetande AB, som erbjuder kortare eller längre utbildningar med fokus på hundens beteende, inlärning och språk. Gunilla har även startat och har drivit PedagogHunden®Sverige (2011) som utbildat ett stort antal sociala tjänstehundsteam i Sverige. Hemma i Järfälla har Gunilla en Australian Shepherd som heter Messi. Hon är författare till PANGboken, som hon skrev 2016. Hon är lärare i botten och har jobbat med många chefsuppdrag i privat och offentlig sektor. Gunilla har en filosofie magisterexamen i pedagogik. Hon har också examen från ett stort antal utbildningar inom hund. Hon är utbildad BeteendeCoach®/hundpsykolog, KostCoach, hundinstruktör etc.

Gittan Engberg är instruktör i apportering jakt, viltspår och i lydnad/samarbete samt utbildad BeteendeCoach®/hundpsykolog samt KostCoach. Hon har Jägarexamen, och jagar med sin Wachtelhund som heter Simba. Gittan och Simba är även utbildade till Besöks- och Terapihundsteam och Pedagogiskt tjänstehundsteam/Skolhund tillsammans.

Gittan har arbetat som lärare på en gymnasieskola i ämnena Hundkunskap 1 och 2 samt även undervisat i ämnet Sociala tjänstehundar. Gittan är även mentor hos BredvidVetande och hos Pedagoghunden® Sverige. Hon driver även företaget GittanHundpsykolog  där hon har olika kurser och tar emot hundägare och hundar för BeteendeCoachning®. Gittan har haft flera egna hundar av olika raser genom åren.

Tillsammans kompletterar Gittan och Gunilla varandra med spetskompetens inom olika områden när det gäller hund och människa. För att ändra ett beteende hos hunden måste hundägarens beteenden också ändras och på den vägen kom Certifiering Hundägare och Hund© till.

Varmt välkommen till oss och vi hoppas er fortsatta resa hjälper dig och din hund att få ett bra liv tillsammans.

Med vänlig hälsning

Gunilla och Gittan

“Vi går tillsammans du och jag”

“Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam ve”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta.”